Categorie archief: Spelletjes

Spelletjes voor een kinderfeestje

Kinderfeestje spelletjes, cadeautjes uitpakken

Wat is er leuker dan van het uitpakken van de cadeautjes een spel te maken?

Cadeau-uitpak spelletjes

Ballonnen-prik:
Schrijf de naam van iedere gast op een klein papiertje en stop dat in een ballon die je vervolgens opblaast. Hang de ballonnen eventueel op. De jarige mag als eerste een ballon kappot prikken. Het kind van wie de naam erop staat mag zijn/haar cadeau geven en daarna zelf een ballon kapot prikken.
Verstop-spelletje:
Verzamel bij binnenkomst alle cadeautjes van de gasten. Als iedereen er is, mag de jarige even de kamer uit en worden de cadeautjes door de kinderen verstopt. Dit kan ook in de tuin zijn bij mooi weer.De gasten helpen de jarige met zoeken door koud, lauw, warm te roepen.Als een cadeau gevonden is, mag het uitgepakt worden.
Kringspelletje:
Laat de gasten met het cadeau voor de jarige in een kring zitten. Op muziek geven ze de cadeautjes door en als de muziek stopt mag de jarige het cadeau uitpakken dat hij op dat moment zelf in handen heeft.

Meer spelletjes

Op KinderfeestjeBLOG vind je nog heel veel meer leuke spelletjes 

Kinderfeestje, spelletjes voor themafeestje Hawaii

Op een Hawaii themafeestje zijn spelletjes met water en zand altijd leuk. Daarnaast zijn er een aantal spelletjes die echt bij dit themafeestje passen.

Leuke spelletjes bij een Hawaii feestje:

 • Hoelahoep, wie kan het het langst volhouden?
 • Limbodans.
 • Kokosnoot werpen, wie gooit het verst?
 • Raden hoeveel schelpen in een glazen schaal zitten.
 • Waterballonnen-estafette, ballonnen overgooien, de laatste in de rij gooit de ballonnen in emmer. Team met meeste ballonnen in de emmer wint.
 • Dolfijnensnoepjes uit teiltje water happen.
 • Schatgraven in zandbak.

Kinderfeestje, spelletjes

Spelletjes die op onze kinderfeestjes het grootste succes waren, zijn:

 • Ballonnenprik. Om de volgorde van het geven van de cadeautjes te bepalen, hang ik een lijn op met ballonnen waarbij in elke ballon een briefje zit met een naam. De jarige prikt als eerste ballon door. Degene wiens naam op het briefje staat, geeft als eerste het cadeautje aan de jarige en mag vervolgens een ballon doorprikken enz.
 • Kus de kikker. Kinderen krijgen lippenstift op en blinddoek om. Wie kust op de mond van de kikker heeft gewonnen.
 • Grootste succes tot nu toe: Boomtikkertje. Op een grasveldje met bomen plak ik op 6 bomen een cijfer (1 t/m6). Vervolgens gooi ik met een (grote) dobbelsteen. De kinderen staan om mij heen en rennen naar de boom waarop dit cijfer is vastgeprikt. De laatste is af en mag vervolgens de dobbelsteen gooien. Hij//zij roept het cijfer enz.
 • ‘Ik hou van Holland’ verjaardagsspel. Een kartonnen doos leuk inpakken (los deksel) en daarin een kookwekker stoppen. Ca. 50 vragen bedenken. Degene die de doos op schoot heeft als de wekker gaat, heeft verloren. Je kan ook iets bedenken met een confettikanon. Zelf heb ik gewoon een handje confetti over de ‘ verliezer’ gestrooid.
 • Snoep pakken met je tenen. Een klein zwembadje vullen met water en er snoepjes (bijv. Lange Jans) ingooien. Kinderen moeten met hun blote voeten de snoepjes grijpen.

Deze spelletjes zijn ook goed te combineren met een knutselfeestje.

Piratenfeestje, speurtocht Piraten met Piratenspelletjes voor stoere jongens

Een van de favoriete themafeestjes van mijn zoontje is een Piraten-speurtocht. De speurtocht-opdracht met schatkaart hebben we in een fles gestopt die op tafel stond. Voor de speurtocht kregen alle piraten een ooglapje, verrekijker en een stoere piraten-tattoo

Kinderfeestje Piraten, speurtocht met Piratenspelletjes

Spelletjes tijdens de speurtocht die mijn zoontje erg leuk vond:

 • lopen over een plank tussen de haaien (springen over getekende haai kan ook),
 • bommen (zwarte waterballonnen) in een emmer gooien,
 • met je blote voeten in een mini-zwembadje snoepjes proberen te pakken (visjes, dolfijnen, lange Jan) en
 • zoeken naar de krokodil (opblaasbare krokodil met tikkende kookwekker verstoppen).
 • De laatste opdracht is natuurlijk het zoeken naar de schatkist met de schat.

Andere (rustige) spelletjes zijn bijvoorbeeld; kleurplaat in puzzelstukje knippen en kinderen puzzel laten maken, Piraten memory maken en kinderen deze laten spelen.
Op onze Pinterest vind je nog meer inspiratie. Veel plezier!